PSICOLOGIA I BENESTAR

CONFLICTES I UNIÓ

Hem ancorat una representació mental sobre el conflicte que ens aboca al rebuig. En un entorn que acostuma a confondre sentiment per emoció o malestar per negatiu, el conflicte s’ha convertit en un obstacle a demolir.

I centrats en no voler que hi hagi conflictes, ens oblidem del que realment necessitem: donar-hi resposta.

Ben mirat, només hi ha conflicte si hi ha interès o preocupació. Allò que no em desperta, que no m’activa, tampoc em despertarà opcions de conflicte. Llavors, es tracta d’una senyal que em permet reflexionar (i prendre decisions) sobre la interacció amb allò que m’importa?

Potser el conflicte m’indica que calen canvis per mantenir allò que valoro. El repte està en saber què és el que vull mantenir: què és el que valoro.

Després resulta que la persona amb qui més conflictes he tingut és la persona més important de la meva vida.

Crec que portem molt temps acumulant idees que ens aferren a la creença que diu que els conflictes ens fan mal, com per pensar que ens uneixen.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2022 PL talent

Autor Anders Norén