PSICOLOGIA I BENESTAR

DECISIONS AUTOMÀTIQUES

Som el que decidim ser?

És una pregunta molt freqüent en el món de la psicologia. I és que, si la resposta és afirmativa, la transcendència és enorme: puc escollir com i qui ser.

Ens passem la vida prenen decisions sense adonar-nos-en i, són aquestes les que ens porten on som a dia d’avui. Per exemple, que estiguis llegint aquest text és perquè així ho has decidit. Entenc (o vull pensar) que ningú t’ha obligat. I inclús si t’haguessis sentit obligada, ets tu qui ha acabat llegint aquestes paraules.

I fàcilment puc pensar que decidir llegir o deixar de llegir un escrit té poca importància. Però, has sentit a parlar de l’efecte papallona? Cada decisió que prenc, per petita que em pugui semblar, té un efecte en mi.

Tendim a construir discursos en segona i tercera persona. Poc sovint ens preguntem què és el que faig per ser on soc. És hora de pensar en primera persona i prendre decisions sobre el que estic disposada a fer per arribar allà on em proposi.

Clar que també puc no prendre decisions i deixar-me portar. Llavors em toca preguntar-me: qui o què em portarà? Cap a on?

Per mi, no prendre decisions també és una decisió que prenem i, per tant, té conseqüències en el que som i volem ser.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2022 PL talent

Autor Anders Norén